12:00

Craftstadens IBK Oskarshamn

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - Craftstadens IBK Oskarshamn

Lördagens match mot Craftstadens IBK slutade rättvist med en poäng var.

Våra motståndare körde med en väldigt hård press på vara backar som allt som oftast hamnade i tidsnöd. Vi får dock ledningen efter 05:13 när Linuz kan raka in en målvaktsretur efter Sjölunds skott.

Craftstaden fortsätter sin höga forcheking i andra perioden. Känns som det är väldigt spänt därute. Vi ger motståndarna alldeles för mycket tid och på 05.27 så har vi 4-1 i baken. Vi gör i och med deras 4-1 ett målvaktsbyte för att få till en förändring. Det fortsätter att "hacka" i vårt spel resterande del av perioden och vi ska vara glada att vi inte släpper till några mer mål bakåt.

1-4 inför tredje. Instruktionerna är glasklara. Vi ska släppa på handbromsen och mer eller mindre köra en helplanspress. Vi har ingenting att förlora. Vi får en kanonstart när Klasson efter 01:29 kan knacka in backhand efter ett förarbete av Linuz. Tänk vad ett mål kan göra. Nu är vi både etta och tvåa på bollarna. Efter 04:05 så får Eriksson fri gata i mitten och blir bryskt omhändertagen och vi får straff. Eriksson tar själv hand om straffen och sätter den säkert i målvaktens vänstra kryss. Vi forsätter att ösa på framåt och när klockan står på 08:11 så kommer kvitteringen när Anton gör sitt andra mål för säsongen. Sjölund hittar Anton i låga slottet som med ryggen mot mål forcerar in bollen. Nu har vi verligen momentum i matchen. Efter 08:43 får vi chansen i PP. Och vår vana trogen blir så blir det ett snabbt avslut i detta när Eriksson får en estrada i mitten och kan prickskjuta in 5-4. Tyvärr som kommer bortalagets replik ganska omgående. Bollen ligger och dansar under Oskar och slås in av en Craftstaden spelare som tydligt är i målgården. Skall sägas att det inte är lätt för domarna att se situationen, Vi tar en timeout när det återstår några minuter för att gå för tre poäng Vi skapar en hel del chanser men det vill sig inte.